05 września 2013

Sałatka "warzywny galimatias"





   Goście zapowiedzieli się za godzinę? Nic nie szkodzi. Sięgamy do zawsze zaopatrzonej
spiżarni.

-puszka czerwonej fasoli
-puszka kukurydzy
-2 puszki tuńczyka w oleju(duże kawałki)
-5-7 średnich ogórków konserwowych
-słoik fasolki szparagowej
-9 suszonych pomidorów
-garść pokrojonej papryki grillowanej lub konserwowej
-3 papryczki chili
-3 marchewki, które musimy sobie ugotować i pokroić w kostkę


   Przygotowujemy dużą miskę.
Wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka i odsączoną fasolkę szparagową.
Fasolkę czerwoną płuczemy, odsączamy i też dodajemy do miski.
Kroimy ogórki, paprykę, suszone pomidory i też do miski.
Papryczkę chili pozbawiamy pestek, kroimy drobniutko i j.w.
Dodajemy marchewkę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i solidnie mieszamy.




   Co jeszcze do tego można dodać?
Dobry nastrój i białe wino.


   Efekt murowany.
 Smacznego!






1 komentarz:

  1. Taki galimatias to ja lubię:) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu:)

    OdpowiedzUsuń