08 czerwca 2016

Surówka ogórkowo - pomidorowa



Idealna do mięs z grilla i  nie tylko.

   Składniki:

-cebula
-pomidor
-ogórki małosolne lub kiszone
-sól, pieprz


Cebulę kroimy w piórka.
Posypujemy odrobiną soli i pieprzu i mieszamy.


Ogórki kroimy w słupki.


Pomidory na małe kawałki.

Wszystko razem mieszamy i gotowe.


Smacznego!



5 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie surówki :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I taka jest najlepsza :D Prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosta, i chrupiąca to lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O, ta surówka to dla mnie! ja sobie zapomniałam o pyszności połączenia kiszonych ogórków z pomidorami i cebulą! Mój pierwszy Teściu taką uwielbiał, i kiedy inni domownicy odbierali sobie swoje porcje, to Ojciec jeszcze skrapiał to octem (!). Po czym zjadaliśmy ją z lubością, bo ja też przepadam za kwaśnymi smakami :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pojadło się tego octu 😅
      Razem z bratem mieliśmy ulubioną surówkę. Nie była wyszukana bo pomidory i ogórki były tylko w sezonie a papryka mało znana ale cebula była cały rok. Kroiło się cebulę w półplastry,soliło i octowało a jak zmiękła dodawało śmietanę. Pajda chleba do tego i można było ucztować:)

      Usuń