czwartek, 10 października 2013

Pieczarki nadziewane



   Bardzo smaczne danie z popularnych pieczarek.

Uzyskamy soczyste pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.

Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek.

-do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebula
i przyprawy (barbecue i warzywna),

-do panierki - 2 jajka, przyprawy (barbecue, warzywna) i bułka tarta





   Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.


   Do mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą namoczoną bułkę, startą cebulkę
i przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.



   Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.
Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.


   Wkładamy przygotowane nadzienie.


   Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.


   Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.


Gotowe.
Smacznego!







3 komentarze:

  1. Podziwiam talent i pracowitość. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moje wyglądają podobnie, pomysł mojej mamy

    ----------------------------------------

    http://bit.ly/2fd7KzE

    OdpowiedzUsuń