czwartek, 10 października 2013

Pieczarki nadziewane



   Bardzo smaczne danie z popularnych pieczarek.

Uzyskamy soczyste pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.

Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek.

-do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebula
i przyprawy (barbecue i warzywna),

-do panierki - 2 jajka, przyprawy (barbecue, warzywna) i bułka tarta





   Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.


   Do mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą namoczoną bułkę, startą cebulkę
i przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.



   Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.
Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.


   Wkładamy przygotowane nadzienie.


   Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.


   Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.


Gotowe.
Smacznego!







4 komentarze:

  1. Podziwiam talent i pracowitość. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moje wyglądają podobnie, pomysł mojej mamy

    ----------------------------------------

    http://bit.ly/2fd7KzE

    OdpowiedzUsuń
  3. Everyone loves what you guys tend to be up too. Such clever work and reporting!
    Keep up the superb works guys I've incorporated you guys to my personal
    blogroll.

    OdpowiedzUsuń