20 lipca 2015

Ziemniaki z boczkiem, z grilla



Jedna z prostszych grillowanych potraw.

   Składniki:

-młode ziemniaki
-wędzony boczek

   Ziemniaki myjemy, gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.


Boczek kroimy w plastry - tyle plastrów, ile mamy ziemniaków.


Ziemniaki kroimy na pół i układamy w nich plastry boczku.


Zawijamy w aluminiową folię.


Układamy na grillu.
Pieczemy do czasu, kiedy boczek zacznie się wytapiać.


Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Pychotka,prosty przepis, a tyle uciechy przy jedzeniu.Pozdrawiam Ola.

    OdpowiedzUsuń
  2. A ile tu jedzonka na tym grillu?? już się chce powtorzyc.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł. Ja robię ziemniaczki z boczkiem w piekarniku. Dodaję jeszcze cebulkę :) A okazuje się, że można je fajnie zrobić z grilla.
    Dowód na to, że danie z grilla nie musi być nudne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Proste a może nawet najprostsze a smakują jak rarytas:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Te ziemniaczki nawet nie muszą być z boczusiem tylko np. z cebulką lub kawałem sera :P Ziemniaczki z popiołu są jeszcze lepsze, szkoda, że posiadamy tylko grilla elektrycznego :P

    OdpowiedzUsuń