26 października 2015

Surówka z białej rzodkwi z selerem



Do naszej, popularnej na blogu surówki z białej rzodkwi dodaliśmy trochę selera
 i okazało się, że ma zupełnie inny i lepszy smak.
Tak powstała nowa wersja.


   Składniki:

-biała rzodkiew
-seler
-marchew
-por
-jabłko
-sól 
-majonez


Ilość użytych warzyw zależy od tego, ile surówki potrzebujemy.

Na pół dużej rzodkwi dodajemy jedna marchew, jedno jabłko,
1/4 dużego selera i ok. 10 cm pora.

Na grubych oczkach tarki ścieramy w następującej kolejności:
rzodkiew
selera
jabłko
marchew

Pora kroimy na drobno i dodajemy do tartych warzyw.



Według upodobań smakowych dodajemy majonez, sól 
mieszamy i gotowe.


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Bardzo fajna surówka, a do tego pięknie przystrojona. Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią bym zjadła taką suróweczkę, pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. roboie z rzodkwi uwielbiam ale ona cholerka na 2-gi dzien za bbb. nieprzyjemny zapach,domownicy chca mnie wyrzucic razem z surowka hahaha, zrobie Twoja miesznake moze reszta skladnikow zabije ten zapach, Twoja wyglada BOSKO -jest moja ,pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Już kilka lat temu odkryłyśmy białą rzodkiew :) Surówka musi być pyyyyyszna :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Kasiu
    biała rzodkiew praktycznie nie ma zapachu ale za to świetny smak.
    Natomiast czarna rzodkiew lub rzepa faktycznie zapach ma nie do zniesienia:)
    Mamy nadzieję, że ta surówka na stałe zagości w Twoim domu:)
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń