20 lipca 2015

Warzywa grillowane



Proponujemy grillowaną sałatkę warzywną,
świetny dodatek do dań z grilla.
Składniki możemy wybrać dowolnie.
My użyliśmy:

-fasolkę szparagową i cukinię
-można dodać pokrojoną w słupki marchewkę

Fasolkę i marchewkę sparzamy.
Cukinię kroimy w grube plastry.
Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym,
skrapiamy olejem i delikatnie podsmażamy na patelni.
Przekładamy na aluminiową tackę i ustawiamy na grillu.


Czas grillowania według uznania.


Smacznego!

7 komentarzy:

  1. A skad my to znamy? zdrowo i pysznie,i w dobrym towarzystwie...Ola

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować takiej fasolki z grilla :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fasolki jeszcze nie grillowałam, czas nadrobić zaległości :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fasolki na grillu jeszcze nie robiłam, na ogół daję pieczarki, cukinię, cebulę i paprykę. I takie warzywa w zupełności mogą dla mnie stanowić cały obiad!

    OdpowiedzUsuń
  5. Aniu - Twój pomysł podoba nam się.
    Następnym razem będzie Twój zestaw warzyw a pieczarki i paprykę również uwielbiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Podobno papryka grillowana jest dobra, ale jeszcze nie próbowałyśmy :)

    OdpowiedzUsuń