30 października 2013

Śledzik z cebulką



   Śledzik do obiadu, ale również na wigilijny stół.

Kilka marynowanych płatów śledziowych obieramy ze skórki i dzielimy na kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę.


   Na półmisek wlewamy odrobinę oleju, posypujemy pieprzem i cebulką.
Układamy na tym warstwę śledzia  i ....posypujemy pieprzem i cebulką.
Całość zalewamy olejem i dekorujemy szczypiorkiem.


Znakomicie smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Lubię:) Prostota przepisu często wygrywa, z bardziej wyszukanymi :) Ja już też zaczynam się zastanawiać jaki śledź przygotować na święta :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję.Twoja opinia jest mi bliska-jestem tego samego zdania.Ma być prosto i smacznie:)Pozdrawiam cieplutko

      Usuń