05 stycznia 2018

Roladki schabowe w sosie



Proponujemy delikatne roladki ze schabu w sosie.

   Składniki:

- plastry schabu
- warzywa na bulion: seler, por, marchew, pietruszka, czosnek
- natka pietruszki
- słodka śmietana
- mąka kukurydziana lub ryżowa
- sól, pieprz, harissa


Schab rozbijamy na cienkie plastry.





Przyprawiamy.


Posypujemy natką pietruszki, zwijamy
i spinamy wykałaczką.



Gotujemy bulion warzywny, 
odławiamy warzywa,
marchewkę kroimy w kostkę,
 dodajemy do bulionu,
zagęszczamy mąką, 
dodajemy 2-3 łyżki śmietany,
przyprawiamy do smaku.

Do sosu wkładamy roladki i gotujemy na wolnym ogniu
ok. 30 minut.



Smacznego!









6 komentarzy:

  1. Proste, łatwe i smaczne!I co tu kombinować,jak można zrobić fajne danie,szybko i tanio.Dziś jemy roladki z warzywami i kaszą.Dzięki za podpowiedź.Buziaczki i wszystkiego najlepszego na ten 2018.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochana pyszny obiadek wyczarowałaś :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Roladki wyglądają bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetyczne i nie takie trudne w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak zawsze pyszniutko:) serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń