24 czerwca 2014

Agrest w truskawkowym syropie



   Propozycja dla tych, którym po przygotowaniu truskawek w syropie pozostał do wykorzystania
syrop truskawkowy.
Wystarczy mieć agrest, oczyścić go i umyć, włożyć do słoików, zalać podgrzanym syropem,
zakręcić, wstawić do garnka z wodą i gotować 7 minut, od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć.
Potem wstawiamy do spiżarni a zimą wystarczy tylko sięgnąć. Świetny do deserów, ciast
i jako kompot.

                                                Smacznego!


2 komentarze:

  1. Aaah rewelacja Kochana. Jak ja uwielbiam owoce i wszelkie z nich kompociki. W tym roku chce porobić kompoty z jabłek i malin. Dostałam sokowirówkę i chce ją dobrze wykorzystać.

    Ściskam mocno

    Kasia Dudziak, Kasinyswiat

    OdpowiedzUsuń