12 grudnia 2013

Surówka z białej rzodkwi



   Surówka z białej rzodkwi oprócz zdecydowanego smaku zawiera mnóstwo witamin 
i mikroelementów. Podobno biała rzodkiew ma też działanie odchudzające, ale może przekonamy się później.

Składników jest niewiele:
-biała rzodkiew
-marchew
-por
-jabłko
-sól 
-majonez

Ilość składników zależna jest od tego, ile surówki jesteśmy w stanie zjeść.
Proporcje można dobrać dowolnie.
My proponujemy porcję dla dwóch osób.
-1/3 rzodkwi
-marchewka
-1/4 jabłka
-kilka cm pora
-łyżka majonezu
-sól 

Do wykonania mamy tylko kilka czynności:
-obrać składniki
-pokroić pora
-zetrzeć na grubych oczkach rzodkiew, marchew i jabłko
-dodać majonez i sól 
-wymieszać
-zjeść


   Będzie smakować każdemu.
Bałwanowi też smakuje:) Zjadł nam całą porcję dla dwóch osób a miał tylko przypilnować:)


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Kolejny sprawdzony przepis od Maminka! Surowka jest super. Najlepiej robic z podwojnej lub potrojnej porcji, bo szybko znika. P.s. i obiadu nie trzeba;) u nas schodzi z samym chlebem hihi

    OdpowiedzUsuń
  2. I don't even know the way I finished up right here, but I
    assumed this publish used to be great. I do not realize who you're but certainly
    you're going to a well-known blogger in case you are not already.
    Cheers!

    OdpowiedzUsuń