czwartek, 12 grudnia 2013

Surówka z białej rzodkwi



   Surówka z białej rzodkwi oprócz zdecydowanego smaku zawiera mnóstwo witamin 
i mikroelementów. Podobno biała rzodkiew ma też działanie odchudzające, ale może przekonamy się później.

Składników jest niewiele:
-biała rzodkiew
-marchew
-por
-jabłko
-majonez
-przyprawa warzywko

Ilość składników zależna jest od tego, ile surówki jesteśmy w stanie zjeść.
Proporcje można dobrać dowolnie.
My proponujemy porcję dla dwóch osób.
-1/3 rzodkwi
-marchewka
-1/4 jabłka
-kilka cm pora
-łyżka majonezu
-warzywko do smaku

Do wykonania mamy tylko kilka czynności:
-obrać składniki
-pokroić pora
-zetrzeć na grubych oczkach rzodkiew, marchew i jabłko
-dodać majonez i przyprawę warzywko
-wymieszać
-zjeść


   Będzie smakować każdemu.
Bałwanowi też smakuje:) Zjadł nam całą porcję dla dwóch osób a miał tylko przypilnować:)


Smacznego!

3 komentarze:

  1. Kolejny sprawdzony przepis od Maminka! Surowka jest super. Najlepiej robic z podwojnej lub potrojnej porcji, bo szybko znika. P.s. i obiadu nie trzeba;) u nas schodzi z samym chlebem hihi

    OdpowiedzUsuń