05 listopada 2013

Surówka z czerwonej kapusty



   Jest surówka z białej kapusty.
Jest też surówka z czerwonej kapusty.

Wystarczy:

-połówka niewielkiej czerwonej kapusty
-jedna marchewka
-jedno jabłko
-jedna czerwona cebulka
-sól, pieprz
-sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
-olej
-sok z cytryny do smaku


   Drobno szatkujemy kapustę.


   Jabłko i marchewką tarkujemy na grubych oczkach a cebulkę kroimy w kostkę.


   Do kapusty wsypujemy cebulkę.

Delikatnie posypujemy solą, pieprzem i sosem sałatkowym.
Mieszamy.

Dodajemy jabłko i marchewkę.

Skrapiamy olejem i ewentualnie dodajemy odrobinę soku z cytryny do smaku.
Mieszamy i odstawiamy, aby wszystkie składniki nabrały właściwego smaku.


Gotowe.


Smacznego!




9 komentarzy:

  1. Uwielbiam właśnie takie surówki nie tylko pięknie wyglądają ale również są zdrowe.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie :) czerwona kapusta to moja ulubiona z rodziny kapust :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię sałatkę z czerwonej kapusty, smaczna i ma taki apetyczny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Czerwona kapustę bardzo lubię, taka surówka jak najbardziej więc dla mnie

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszna surówka i jak ładnie podana.

    OdpowiedzUsuń
  6. To jedna z moich ulubionych surówek! :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Do tego piękna dekoracja. :)

    OdpowiedzUsuń