piątek, 27 lutego 2015

Łosoś w chrupiącej panierce



   Soczysty i delikatny łosoś w chrupiącej panierce z bułki tartej i mielonego lnu.

   Składniki:

-filet z łososia bez skóry
-bułka tarta z lnem
-sól, pieprz
-czosnek niedźwiedzi
-2 jajka
-olej do smażenia


Łososia kroimy na porcje.


Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim.


Jajka roztrzepujemy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu.
Łososia panierujemy w panierce, jajku i ponownie w panierce.


Smażymy na patelni z olejem na średnim ogniu.



Zdejmujemy i układamy na talerzu z ręcznikiem papierowym do odsączenia.


Możemy podać z kluseczkami gryczanymi i pieczonymi buraczkami z sosem chrzanowym.


Smacznego!


7 komentarzy:

  1. Ja jednak wole wersje bez panierki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś to jedyna rybka, którą wolę bez panierki choć muszę przyznać, że wygląda bardzo smakowicie. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam łososia w kazdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  4. My również łososia przyrządzaliśmy bez panierki, bo taka wersja najbardziej nam smakowała ale...w tej panierce łosoś jest wyjątkowy:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też mieliśmy łososia w piątek na obiad, ale w trochę innej odsłonie :) Pyszonści! Na pewno spróbujemy kiedyś zrobić wg. tego przepisu ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Baaardzo lubimy łososia ale jednak wolimy go bez panierki ;)

    OdpowiedzUsuń