07 września 2017

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka



Znakomicie zastępuje surówkę z młodej kapusty. Warto spróbować.

   Składniki:

-kilka liści kapusty pekińskiej
-marchew
-jabłko
-kawałek pora
-posiekany koperek
-sól, cukier, olej


Oddzielamy liście kapusty i kroimy na kawałki.


Pora kroimy na drobno.


Obieramy jabłko i marchew i ścieramy na tarce z grubymi oczkami.


Dodajemy koper,
 doprawiamy do smaku, skrapiamy olejem,
mieszamy i gotowe.


Smacznego!




4 komentarze:

  1. Klasyczna, ale jakże pyszna :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubimy takie surówki :) Zawsze babcia robi podobne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, bardzo dobra surówka - mogę potwierdzić :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszna surówka i do tego jaka zdrowa! :)

    OdpowiedzUsuń