czwartek, 12 września 2013

Surówka z kiszonych ogórków




   Chyba jedna z najprostszych surówek.
Wystarczy pokroić w plasterki kiszone ogórki, dodać pokrojoną w kosteczką cebulę,
przyprawić odrobiną mielonego pieprzu i skropić oliwą.
Wymieszać i gotowe.

Smakuje inaczej niż zwykły kiszony ogórek.
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Zgadza się - ona jest prosta, pyszna i smakuje inaczej niż ogórek kiszony... My robimy taką samą od lat, ale dodajemy ciutkę cukru... Czasami robimy wersję "extra" i dodajemy kukurydzę z puszki albo ser żółty stary na grubych oczkach :D

    OdpowiedzUsuń
  2. moja wersja to ogórki i marchew utarte + cebula pokrojona w kostkę, do tego trochę cukru i pieprzu, wszystko skropione olejem, pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń