niedziela, 6 kwietnia 2014

Naleśniki z mięsem i pieczarkami



      Naleśniki wszyscy znają, ale te są wyjątkowe...
...wypełnione mięsno - pieczarkowym farszem a dodatkowo w chrupiącej panierce.

   Składniki na farsz:
-1/2 kg mielonego mięsa
-6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych
-cebula
-5-7 dkg żółtego sera
-sól, pieprz, przyprawa do mięs
-olej lub masło klarowane do smażenia

   Składniki na ciasto naleśnikowe:
-2 szklanki mleka
-1,5 szklanki mąki
-2 jajka
-2 łyżki oleju
-szczypta soli i cukru

-dodatkowo bułka tarta do panierowania


   Pieczarki i cebulę drobno kroimy.


   Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy do zrumienienia mielone mięso,
przyprawione wcześniej solą, pieprzem i przyprawą do mięs.

Mięso zdejmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć tłuszcz.


   Na patelni najpierw szklimy cebulkę a następnie dodajemy pokrojone pieczarki.


   Kiedy pieczarki się podsmażą dodajemy nasze mięso.
Chwilę smażymy razem.


   Przekładamy do miski i studzimy a następnie dodajemy tarty żółty ser i mieszamy.


   Teraz przygotowujemy ciasto na naleśniki.


   Miksujemy wszystkie składniki i ciasto gotowe.


    Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe.


   Placki przekładamy na talerz


i na każdy placek nakładamy farsz.


   Zwijamy w rulony.



   Do pozostałego ciasta naleśnikowego dodajemy trochę mleka.
Przygotowujemy tłuszcz i bułkę tartą.


   Na patelni tłuszcz rozgrzewamy a nasze naleśniki moczymy w cieście i obtaczamy w bułce tartej.

   Układamy na patelni i podsmażamy z obu stron do zrumienienia.


Naleśniki gotowe.


Smacznego!
















5 komentarzy:

  1. Z pewnością są pyszne.Skorzystam z przepisu i dzięki za pomysł Elka

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne ,sporo pracy ,ale warto.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne :) ale chęci nabrałam na krokieta :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne. Uwielbiam takie jedzenie :)
    Przepis jakby z mojej kuchni. W 100% moje ulubione smaki.
    Wpraszam się na jednego.

    OdpowiedzUsuń