Była już karkówka w plastrach oraz karkówka na różne sposoby.
Czas na karkówkę z grilla w szaszłykach.
Ok. 1 kg karkówki kroimy, tym razem nie w poprzek a wzdłuż, na paski.
Paski nacinamy.
Przyprawiamy przyprawą do grilla lub barbecue i solą.
Układamy na nich grubo pokrojony czosnek i skrapiamy olejem.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Potrzebne też będą:
-małe pieczarki
-mała cebulka
-pokrojona w dużą kostkę papryka
-suszone pomidory
Na patyki lub druty nabijamy na zmianę mięso i warzywa.
Szaszłyki układamy na grillu.
Smażymy, co pewien czas obracając.
Szaszłyki gotowe.
Pięknych miejsc jest wiele.
Trudno było zdecydować się, gdzie szaszłyk będzie skonsumowany.
Może przy bratkach?, może przy smagliczce?, a może przy macierzance?
Smak - smakiem, ale otoczenie równie ważne.
Smacznego!
Szaszłyki przesmaczne! Wszyscy zajadali i nie mogli się nachwalić.A "w tak pięknych okolicznościach przyrody" smakują podwójnie. Dziękujemy za zaszczycenie nas wizytą i możliwość oglądania Maminka na żywo. Gorąco pozdrawiamy!C,Z,M,J
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńW tak "urządzonej kuchni" można tworzyć bez końca.Uczta dla podniebienia,ale przede wszystkim uczta dla duszy:)Dziękujemy i pozdrawiamy gorąco!
OdpowiedzUsuń