wtorek, 6 maja 2014

Szaszłyki z grilla



   Była już karkówka w plastrach oraz karkówka na różne sposoby.
Czas na karkówkę z grilla w szaszłykach.

Ok. 1 kg karkówki kroimy, tym razem nie w poprzek a wzdłuż, na paski.


   Paski nacinamy.


   Przyprawiamy przyprawą do grilla lub barbecue i solą.
Układamy na nich grubo pokrojony czosnek i skrapiamy olejem.


Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.



   Potrzebne też będą:
-małe pieczarki
-mała cebulka
-pokrojona w dużą kostkę papryka
-suszone pomidory

Na patyki lub druty nabijamy na zmianę mięso i warzywa.


   Szaszłyki układamy na grillu.




   Smażymy, co pewien czas obracając.


   Szaszłyki gotowe.


   Pięknych miejsc jest wiele.
Trudno było zdecydować się, gdzie szaszłyk będzie skonsumowany.


   Może przy bratkach?, może przy smagliczce?, a może przy macierzance?


Smak - smakiem, ale otoczenie równie ważne.
Smacznego!










3 komentarze:

  1. Szaszłyki przesmaczne! Wszyscy zajadali i nie mogli się nachwalić.A "w tak pięknych okolicznościach przyrody" smakują podwójnie. Dziękujemy za zaszczycenie nas wizytą i możliwość oglądania Maminka na żywo. Gorąco pozdrawiamy!C,Z,M,J

    OdpowiedzUsuń
  2. W tak "urządzonej kuchni" można tworzyć bez końca.Uczta dla podniebienia,ale przede wszystkim uczta dla duszy:)Dziękujemy i pozdrawiamy gorąco!

    OdpowiedzUsuń