30 sierpnia 2014

Jajecznica z grzybami



   Sezon grzybowy można uznać za rozpoczęty.
W lasach mnóstwo borowików, podgrzybków i maślaków.
Proponujemy więc potrawę, na którą czeka się prawie cały rok.


   Składniki naszej jajecznicy:
-ok. 30 dkg grzybków
-7 jajek
-3 małe cebule
-5 dkg masła
-warzywko
-pieprz
-sól
-szczypiorek


   Cebulę kroimy w drobną kostkę.


   Grzybki w kawałki.


   Jajka rozbijamy do naczynia, przyprawiamy warzywkiem i pieprzem i mieszamy.


   Cebulę delikatnie posypaną warzywkiem szklimy na maśle, dodajemy grzyby
 i razem podsmażamy.


   Dolewamy jajka.


   Dosypujemy pokrojony drobno szczypiorek i smażymy jajecznicę.


Jajecznica gotowa.


Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz