30 sierpnia 2014

Podgrzybki w śmietanie



   Podgrzybki w śmietanie - mniam, mniam.
Każde wspomnienie o grzybach to oczywiście podgrzybki w śmietanie.
Do ryżu, makaronu, ziemniaków i grzanek pasuje idealnie.

Składniki
-ok. 30 dkg podgrzybków
-2 cebule
-szczypiorek
-1/2 l słodkiej śmietany 12% lub 18%
-5 dkg masła
-warzywko i pieprz


   Cebulę kroimy w drobną kostkę.


Podgrzybki w kawałki.


   Cebulę posypujemy delikatnie warzywkiem i szklimy na patelni na maśle.


Dodajemy podgrzybki i podsmażamy.


   Dolewamy śmietanę.



   Przyprawiamy do smaku warzywkiem i pieprzem, dodajemy pokrojony drobno szczypiorek
i gotujemy do zgęstnienia na wolnym ogniu.


   Podajemy z dowolnymi dodatkami.


Smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz