piątek, 16 października 2015

Tatar dla dwojga



Od dawna planowany i obiecany sobie tatar.

   Składniki:

-ok. 40 dkg wołowiny
-cebula
-kilka ogórków konserwowych
-2 żółtka
-3 łyżki oleju
-sól i pieprz do smaku


Mięso mielimy w maszynce.

Dodajemy olej, sól i pieprz i bardzo dokładnie mieszamy.

Formujemy kule, w środku robimy wgłębienie na żółtka.

Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę.


Wystarczy zmieszać mięsko z żółtkiem,
dodać ogórek i cebulkę, wymieszać i gotowe.


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Jak ja lubię tatara. Ależ narobiłaś mi apetytu

    OdpowiedzUsuń
  2. Fankami tatara nie jesteśmy (nawet nigdy nie jadłyśmy :P) Ale z tym żółtkiem zawsze nam się podobał :D

    OdpowiedzUsuń