sobota, 18 kwietnia 2015

Pasta z makreli



Najprostsza pasta do pieczywa.
Nam kojarzy się z dzieciństwem i domem rodzinnym.

   Składniki:

-wędzona makrela
-cebula
-olej
-pieprz


Makrelę pozbawiamy skóry i ości. Dzielimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w drobniutką kostkę.


Cebulę dodajemy do makreli.
Dodajemy pieprz, skrapiamy olejem i dokładnie mieszamy.



Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach.


Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Bardzo prosta, a jaka smaczna pasta do chleba :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Koniecznie muszę taką zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pastę z makreli :-) jest po prostu najlepsza :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha, samo zdrowie:) Też kojarzy mi się z dzieciństwem.

    OdpowiedzUsuń
  5. Świeży, domowy chleb, pasta z makreli i już niczego więcej nie trzeba:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wędzone rybki przypominają nam dzieciństwo :) Aż nabrałyśmy ochotę na taką!

    OdpowiedzUsuń