14 maja 2017

Rolady z udźca indyka



Nasza propozycja obiadowa.

   Składniki:

-filety z udźca indyka
-ogórki kiszone
-marchewka
-cebula lub szczypior
-śliwki suszone
-musztarda
-przyprawy: cebula suszona, czosnek granulowany i niedźwiedzi, pieprz naturalny,
                    papryka słodka, sól


Mięso przyprawiamy przyprawami i odstawiamy na noc do lodówki.

Rozbijamy tłuczkiem.


Mięso smarujemy musztardą.

Ogórki i marchew kroimy w słupki a śliwki w drobną kostkę.
Cebulę kroimy w piórka.




Na mięsie układamy śliwki, ogórki, marchew i cebulę.


Zwijamy rolady.


Sznurujemy.



Wkładamy do woreczka do pieczenia, zapinamy
i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C
na 45-50 minut.




Smacznego!










7 komentarzy:

  1. Piękne rolady i smacznie wyglądają. Świetny pomysł ❤

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie roladki :) Pysznie wyglądają i nieziemsko smakują :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłbym teraz taką roladkę :) Ekstra!

    OdpowiedzUsuń
  4. No szał! :D Nasz tato, który aktualnie jest na diecie rzuciłby się na takie cudne danie xD

    OdpowiedzUsuń
  5. Konkretne roladki. Nie wiem, dlaczego tak rzadko to mięso kupuję. Jest takie dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie roladki to coś pysznego, a przygotowanie w piekarniku zamiast na patelni jest dla mnie zdecydowanie na plus :)
    Koniecznie muszę je zrobić! ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Roladki wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń