Drobiowa wątróbka usmażona na grillu smakuje wyjątkowo a w bajkowym otoczeniu,
czyli w ogrodzie cioci Celinki to prawdziwa rozkosz.
Dzień wcześniej musimy wątróbkę umieścić w marynacie.
Skład marynaty na 1 kg wątróbki:
-1/2 szklanki oleju
-łyżka przyprawy barbecue lub przyprawy do grilla
-1/2 łyżeczki słodkiej papryki
-płaska łyżeczka soli
-pokrojonych w kostkę kilka ząbków czosnku
Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę.
Wątróbkę czyścimy, płuczemy i odsączamy.
Zalewamy marynatą i mieszamy.
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin .
Smażymy na grillu na tacce na spokojnie żarzącym się węglu.
Wątróbkę często obracamy.
Wątróbka nie wymaga długiego smażenia.
Gdy jest rumiana i krucha zdejmujemy z grilla.
Smacznego!
Wątróbka przepyszna! Cudownie było Was gościć,móc uczestniczyć w przygotowaniach jedzonka i w miłym towarzystwie spędzić czas. To niezapomniane chwile! Dziękujemy!
OdpowiedzUsuń