19 listopada 2015

Jajecznica z piekarnika



Jeśli jeszcze ktoś nie próbował jajecznicy zapiekanej w piekarniku,
to szczerze polecamy.

   Składniki na 4 porcje:

-6 dużych jajek
-5 dkg wędzonego boczku
-szczypiorek
-sól, pieprz


Naczynka kamionkowe natłuszczamy i posypujemy bułką tartą.

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy pokrojony szczypiorek i mieszamy.


Pokrojony w drobna kostkę boczek wrzucamy
na dno naczynek.


Do naczynek rozlewamy masę jajeczną.


Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C
na ok. 30 minut.



Gotowe.


Smacznego!

12 komentarzy:

  1. Jajecznica pierwsza klasa! no i zawsze to coś innego niż smażona na patelni.

    OdpowiedzUsuń
  2. Powiem szczerze, że nigdy nie jadłam tak przygotowanej jajecznicy. A wygląda pysznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale numer :) Nie wpadła bym na to :) Lubię pichcić i gotować (Co prawda od niedawna -ale lepiej późno niż wcale ) tylko nie zawsze mam pomysł co robić :) Dlatego tak lubię do Ciebie zaglądać.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zawsze jest początek a potem jest tylko łatwiej:) Miło, że nasz blog jest pomocny:)
      Pozdrawiamy cieplutko:)

      Usuń
  4. Ale rodzinka ma z Tobą dobrze! Nigdy nie są pewni czego spodziewać się na obiad :D Za każdym razem cuda! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo...jaki miły komentarz:) mamy ciarki na skórze:) bardzo dziękujemy:)

      Usuń
  5. Świetny pomysł, nigdy tak nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. łoł! nie wpadłabym na to by jajecznicę piec:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetna pomysłowa jajecznica

    OdpowiedzUsuń
  8. Też robię podobną, jest pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  9. A czy mogę zastąpić szczypiorek drobno pokrojoną cebulą, i dodać majeranek?
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń