20 lipca 2015

Pstrąg z grilla



Dziś obok mięsa grillujemy rybę a konkretnie pstrąga.

   Składniki:

-świeże patroszone pstrągi
-biała i czerwona cebula
-sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
-masło

   Ryby myjemy i dokładnie osuszamy.
Od środka i na zewnątrz przyprawiamy solą i pieprzem.


Cebulę kroimy w plastry.


Do środka dajemy czosnek niedźwiedzi i ok. 1 dkg masła.


Na folii aluminiowej układamy krążki cebuli, na nich rybę
i na wierzch również cebulę.


Ryby zawijamy w podwójną folię aluminiową
i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.


Układamy na tackach aluminiowych i grillujemy
na delikatnym żarze ok. 45 minut.
Od czasu do czasu ryby należy odwrócić.


Rozwijamy z folii i gotowe.


Smacznego!


15 komentarzy:

  1. Pstąg rewelacja, próbowałam ,palce lizac ,szybko się griluje, rodzinka zachwycona. ola.....

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda cudownie, jestem pewny, że smakuje wykwintnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale uczta,.. niezapomniane chwile.. buziaczki,

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochani
    To dzięki Wam grillowanie było tak udane a potrawy smakowały wyjątkowo:)
    Grill wielopoziomowy zapewnia możliwość pieczenia w różnych temperaturach a to jest ważne.
    Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widać, że była prawdziwa uczta, same pyszności :) Pstrąga z grilla również nie jadłam, muszę koniecznie nadrobić zaległości :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  6. Chętnie zjadłabym rybkę z grilla. Musiała smakować znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ryba smakowała wybornie, warto spróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię grillowaną rybkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  9. Grillowana rybka jest bardzo smaczna. Wspaniały grill

    OdpowiedzUsuń
  10. pyszny pstrąg! dla mnie najlepsze dania z grilla to właśnie ryby:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam pstrąga ale z grilla jeszcze nie robiłam. PS. Fajny ten Twój grill!

    OdpowiedzUsuń
  12. Grill niestety nie jest nasz ... a szkoda :)
    Mieliśmy wyjątkową przyjemność skorzystania z niego u naszych serdecznych przyjaciół. Benek, który grilla zbudował twierdzi, że nie jest jeszcze dopracowany, ale może po Twoim komentarzu uwierzy, że grill jest OK.
    My twierdzimy, że konstrukcja jest świetna, można na nim upiec wszystko, wszystko podgrzać i nie martwić się, że coś może się spalić.
    Poza tym grill to jedno, ale niepowtarzalna atmosfera przy grillowaniu to coś, czego wszystkim życzymy :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pstrąg i łosoś to nasze ulubione ryby :) Grill w takim wydaniu i nas zadowala :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Ale pyszności :) I to z grilla, czyli oprócz pysznego jedzenia, jeszcze letnie klimaty błogiego leniuchowania na trawce. Kocham tak spędzane ciepłe, wolne dni :)
    Uwielbiam pstrąga, ale nie robiłam go nigdy z grilla, tylko w piekarniku. Muszę spróbować, bo to bardzo ciekawy pomysł i odmiana. Często grillujemy, ale do tej pory grillowałam tylko różne mięsa i warzywa :)

    OdpowiedzUsuń