24 maja 2014

Pasta do pieczywa



   Bardzo prosta w przygotowaniu, nie wymaga wielu składników, nie można jej kupić 
w żadnym sklepie a smakuje wyśmienicie z każdym pieczywem.

Składniki:
-0,5 kg dobrych parówek
-4 ugotowane jajka
-15 dkg pieczarek
-cebula
-olej do smażenia
-pieprz
-przyprawa warzywna


   Na niewielkiej ilości oleju szklimy dowolnie pokrojoną cebulkę.
Dodajemy pokrojone pieczarki.


   Posypujemy delikatnie pieprzem,  przyprawą warzywną i smażymy do odparowania wody
a następnie studzimy.


   Jajka, parówki i pieczarki z cebulką mielimy przez maszynkę.


   Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.
Doskonale smakuje z każdym pieczywem i ogórkiem kiszonym lub innymi dodatkami.


Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz