środa, 4 września 2013

Surówka z białej kapusty


   W poprzednim poście proponowaliśmy przykładową surówkę do wątróbki.
Bardzo prosta w przygotowaniu-surówka z białej kapusty.

W zależności od tego, jaką ilość surówki potrzebujemy przygotowujemy odpowiednią ilość 
kapusty białej, marchewkę, cebulę, przyprawę warzywko, sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
i olej.

Kapustę drobno szatkujemy, marchew i cebulę kroimy w kosteczkę.
Posypujemy do smaku warzywkiem i sosem sałatkowym, dodajemy łyżkę oleju, mieszamy.


Surówka gotowa:


   Surówka najlepiej smakuje po ok. 2-3 godzinach od przygotowania ( wszystkie smaki
muszą się przegryźć),
                                                    Smacznego!

2 komentarze:

  1. Surówka dobra, mało pracy.. polecam..

    OdpowiedzUsuń
  2. zimą taka porcja witamin jest bardzo pożądana;)

    OdpowiedzUsuń