04 września 2013

Surówka z białej kapusty




W zależności od tego, jaką ilość surówki potrzebujemy przygotowujemy odpowiednią ilość 
kapusty białej, marchewkę, cebulę, przyprawę warzywko, sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
i olej.

Kapustę drobno szatkujemy, marchew i cebulę kroimy w kosteczkę.
Posypujemy do smaku solą, pieprzem i sosem sałatkowym, dodajemy łyżkę oleju, mieszamy.


Surówka gotowa:


   Surówka najlepiej smakuje po ok. 2-3 godzinach od przygotowania ( wszystkie smaki
muszą się przegryźć),
                                                    Smacznego!

4 komentarze:

  1. Surówka dobra, mało pracy.. polecam..

    OdpowiedzUsuń
  2. zimą taka porcja witamin jest bardzo pożądana;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moja ulubiona surówka, najlepsza z młodej kapusty!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O tak!
      To tez nasza ulubiona surówka. Wlasnie z młodej kapusty:)

      Usuń