01 listopada 2014

Zupa z groszkiem



   Zupa z zielonym groszkiem to nie to samo, co grochówka.
Jest przejrzysta, lekka i smaczna.

   Składniki:

-2 l rosołu lub bulionu warzywnego
-słoiczek  groszku konserwowego lub ok. 40-50 dkg mrożonego
-5 ziemniaków
-1 marchew
-łyżka posiekanego koperku
-1/2 szklanki śmietany


   W bulionie gotujemy pokrojoną marchew i ziemniaki.
Dodajemy groszek a kiedy warzywa zmiękną dolewamy śmietanę i dosypujemy koperek.
Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy.



Smacznego!

2 komentarze:

  1. Pokusiłam się na tą pyszną, delikatną i łatwiutką w przygotowaniu zupkę:) Użyłam groszku mrożonego. Najbardziej smakowała mojemu mężowi, powiedział, że lubi takie delikatne zupki. Pozdrawiam serdecznie. Edyta:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Każda żona tym się chlubi,
    że gotuje co mąż lubi:)
    Na pewno znasz to hasło z kuchennej makatki.
    Stare, ale nadal aktualne:)
    Pozdrawiamy Was cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń