Naleśniki wszyscy znają, ale te są wyjątkowe...
...wypełnione mięsno - pieczarkowym farszem a dodatkowo w chrupiącej panierce.
Składniki na farsz:
-1/2 kg mielonego mięsa
-6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych
-cebula
-5-7 dkg żółtego sera
-sól, pieprz, przyprawa do mięs
-olej lub masło klarowane do smażenia
Składniki na ciasto naleśnikowe:
-2 szklanki mleka
-1,5 szklanki mąki
-2 jajka
-2 łyżki oleju
-szczypta soli i cukru
-dodatkowo bułka tarta do panierowania
Pieczarki i cebulę drobno kroimy.
Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy do zrumienienia mielone mięso,
przyprawione wcześniej solą, pieprzem i przyprawą do mięs.
Mięso zdejmujemy na talerz z ręcznikiem papierowym, aby odsączyć tłuszcz.
Na patelni najpierw szklimy cebulkę a następnie dodajemy pokrojone pieczarki.
Kiedy pieczarki się podsmażą dodajemy nasze mięso.
Chwilę smażymy razem.
Przekładamy do miski i studzimy a następnie dodajemy tarty żółty ser i mieszamy.
Teraz przygotowujemy ciasto na naleśniki.
Miksujemy wszystkie składniki i ciasto gotowe.
Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe.
Placki przekładamy na talerz
i na każdy placek nakładamy farsz.
Zwijamy w rulony.
Do pozostałego ciasta naleśnikowego dodajemy trochę mleka.
Przygotowujemy tłuszcz i bułkę tartą.
Na patelni tłuszcz rozgrzewamy a nasze naleśniki moczymy w cieście i obtaczamy w bułce tartej.
Układamy na patelni i podsmażamy z obu stron do zrumienienia.
Naleśniki gotowe.
Smacznego!
Z pewnością są pyszne.Skorzystam z przepisu i dzięki za pomysł Elka
OdpowiedzUsuńPyszne ,sporo pracy ,ale warto.
OdpowiedzUsuńPyszne :) ale chęci nabrałam na krokieta :)
OdpowiedzUsuńPyszne. Uwielbiam takie jedzenie :)
OdpowiedzUsuńPrzepis jakby z mojej kuchni. W 100% moje ulubione smaki.
Wpraszam się na jednego.
Hi there, after reading this amazing post i am also glad to share my know-how here with colleagues.
OdpowiedzUsuńDziękujemy i pozdrawiamy:)
OdpowiedzUsuń