10 października 2013

Sałatka ziemniaczana



   Kolejna prosta sałatka.
Równie dobrze smakuje jako samodzielne danie, ale można ją wykorzystać jako dodatek 
do wszelkiego rodzaju mięs.

Bazą są ziemniaki ugotowane "w mundurkach" w dobrze osolonej wodzie a do tego
dodane będą kiszone ogórki, szczypiorek, gęsty jogurt, niewielka ilość majonezu,
sól i pieprz do smaku.


   My robimy z dwóch ugotowanych ziemniaków, które po obraniu kroimy na cząstki.
Dodajemy 2 kiszone ogórki, pokrojone w kostkę i odsączone. Do tego pokrojony
szczypiorek.



   Dwie łyżki gęstego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżką majonezu, 
dodajemy pół łyżeczki posiekanego koperku, sól i pieprz do smaku.
Mieszamy składniki i łączymy z ziemniakami.


   Sałatka jest gotowa:



Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz