29 sierpnia 2013

Ciepła kanapka

  

 Mamy ochotę na coś ciepłego, ale nie mamy czasu na przygotowanie obiadu.
Sięgamy po ciepłą kanapkę.

Co potrzebujemy?:

-dwie części bagietki lub dwie bagietki krótkie (porcja dla dwóch osób)
-puszkę tuńczyka w oleju (duże kawałki)
-jedną cebulę
-3 średnie kiszone ogórki
-łyżkę majonezu
-4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
-przyprawę tzatziki
-kilka plastrów żółtego sera



Bagietki nacinamy wzdłuż i rozchylamy, wykładamy plastrami żółtego sera.
Jogurt i majonez mieszamy razem, doprawiamy do smaku przyprawą tzatziki.
Cebule kroimy w drobniutką kostkę i mieszamy z odsączonym z oleju tuńczykiem.
Kroimy również w kostkę kiszone ogórki.


Bagietki wstawiamy do kuchenki mikrofalowej lub do piekarnika na czas
roztopienia się sera.


Wykładamy na półmiski i nakładamy kolejno: tuńczyka, ogórki i sos.
Kanapki gotowe.






Przygotowanie dania zajmuje nie więcej niż 15 minut a o obiedzie nie myśli się
przez najbliższe godziny.

Smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz