26 kwietnia 2015

Chłodnik



Chłodnik jest dobrym dodatkiem do młodych ziemniaków, frytek,
 placków ziemniaczanych i pyz.

   Składniki:

-maślanka, zsiadłe mleko lub jogurt naturalny
-rzodkiewka lub ogórek
-szczypiorek
-koperek
-sól, pieprz


Rzodkiewkę, szczypiorek i koperek drobno kroimy.


Wszystko mieszamy w misce.


Maślankę doprawiamy do smaku solą i pieprzem 
i przelewamy do miski z warzywami.
Mieszamy i gotowe.


Smacznego!

11 komentarzy:

  1. Zapachniało mi latem :-) bardzo lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobimy! Raz w życiu jadłyśmy chłodnik na wakacjach i bardzo nam smakował. U nas mama ani babcie takiego nie robiły więc ominął nas ten smak ale widocznie trzeba wziąć sprawy w swoje ręce :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiosenno-letnie pyszne danie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Słoneczna pogoda udzieliła się Wam na dobre ^^, wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny wiosenny chłodnik:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wiosna faktycznie zrobiła swoje i zmieniły się preferencje kulinarne:)
    Chłodniki i coś lekkiego przede wszystkim:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pachnie wiosną:)
    Od niepamiętnych czasów mam w planach zrobienie chłodnika, do lata na pewno zrealizuję:))

    OdpowiedzUsuń
  8. Mniam , jak ja dawno go nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń