28 czerwca 2014

Pieczarki w śmietankowym sosie



   Jeden z najprostszych i bardzo sycących obiadów.

Składniki:
-30 dkg małych pieczarek
-1 cebula
-łyżka posiekanego koperku
-1,5 szklanki słodkiej śmietanki 18%
-przyprawa warzywna
-pieprz
-olej do smażenia


   Cebulę kroimy w drobną kostkę i posypujemy warzywkiem.
Pieczarki obieramy ze skórek.


   Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulkę.


   Dodajemy pieczarki i smażymy do uzyskania złotego koloru.


   Zmniejszamy ogień i dolewamy śmietanę.
Kiedy zacznie gęstnieć dosypujemy koper i przyprawiamy do smaku.


   Bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami i surówką z młodej kapusty.


Smacznego!





2 komentarze:

  1. cudowne przepisy dziękuję

    OdpowiedzUsuń
  2. już mi ślinka cieknie...

    -------------------------------------

    http://bit.ly/2fd7KzE

    OdpowiedzUsuń