30 stycznia 2014

Twarożek z rzodkiewką




      Twarożek z rzodkiewką to idealne smarowidło do pieczywa i wędlin.

Składniki:
-1/2 kg twarogu
-pęczek rzodkiewki
-łyżka majonezu
-łyżeczka posiekanego koperku
-2 ząbki czosnku
-przyprawa tzatziki
-sól


   Twarożek rozcieramy. Dodajemy posiekany koperek.
Jeśli twaróg jest zbyt gęsty - można dodać łyżkę jogurtu lub śmietany.


   Rzodkiewkę kroimy w drobniutką kostkę.


   Drobniutko siekamy też czosnek.


   Rzodkiewkę i czosnek dodajemy do twarogu.
Dokładamy majonez i przyprawę tzatziki oraz sól do smaku.
Dokładnie mieszamy


i gotowe.


Smacznego!






3 komentarze:

  1. Pychota,uwielbiam takie twarożki, świetne smarowidło do chleba, wygląda smakowicie.Pozdrawiam ciepło. (www.nogawkuchni.blogspot.com)

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie połączenia, doskonale smakują z kromką chleba z masłem :)

    OdpowiedzUsuń