04 czerwca 2015

Kurczak w sosie curry



Kolejna propozycja na kurczaka, tym razem w sosie curry.

   Składniki:

-podwójny filet z piersi kurczaka
-czerwona papryka
-cebula
-por
-garść orzeszków ziemnych
-przyprawa do mięs, słodka papryka, sól, curry
-olej
-ok. 1/2 l wody
-łyżka mąki kukurydzianej


Mięso kroimy w dość dużą kostkę.


Przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką i oczywiście curry.
Kroimy pora, cebulę i paprykę,


Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy orzeszki
i smażymy ok. 1 minutę.
Dokładamy mięso i podsmażamy.


Dodajemy warzywa i smażymy ok. 3 minuty.



Dolewamy wodę wymieszaną z mąką kukurydzianą
i smażymy wszystko do zgęstnienia sosu.
Doprawiamy do smaku.


Idealny do ryżu, makaronu lub kaszy.


Smacznego!


4 komentarze:

  1. A tu znów kolorowo na talerzu :)
    Pysznie wygląda i tak smakuje na 100%!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis w sam raz dla mnie, kurczak w połączeniu z orzechami - uwielbiam! :) Na pewno niebawem zrobimy. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń