01 stycznia 2015

Rosół pomidorowy z bazylią



   Idealna, rozgrzewająca zupa do picia, ale można też dodać ryż, makaron lub grzanki.

   Składniki:

-porcja rosołowa z kurczaka
-susz warzywny
-bazylia
-puszka pomidorów bez skórek
-sól, pieprz, cukier

   Do garnka z wodą ( ok. 2,5 l ) wkładamy porcję rosołową.
Dodajemy susz warzywny, sól, pieprz i gałązkę bazylii.
Gotujemy rosół.
   Odcedzamy.


   Do rosołu dodajemy pomidory i gotujemy ok. 30 minut.
Rosół ponownie przelewamy przez sito, przecieramy pomidory, doprawiamy do smaku
i zagotowujemy.



Gotowe.


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Mniam !
    Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów, a nie z koncentratu jest wspaniała :)

    Szczęśliwego Nowego Roku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dużo szczęścia, radości i ogromu nowych smaków! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo jaka ladna szklanko-miseczka, super zupka!

    OdpowiedzUsuń