Zupa z zielonym groszkiem to nie to samo, co grochówka.
Jest przejrzysta, lekka i smaczna.
Składniki:
-2 l rosołu lub bulionu warzywnego
-słoiczek groszku konserwowego lub ok. 40-50 dkg mrożonego
-5 ziemniaków
-1 marchew
-łyżka posiekanego koperku
-1/2 szklanki śmietany
W bulionie gotujemy pokrojoną marchew i ziemniaki.
Dodajemy groszek a kiedy warzywa zmiękną dolewamy śmietanę i dosypujemy koperek.
Doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy.
Smacznego!
Pokusiłam się na tą pyszną, delikatną i łatwiutką w przygotowaniu zupkę:) Użyłam groszku mrożonego. Najbardziej smakowała mojemu mężowi, powiedział, że lubi takie delikatne zupki. Pozdrawiam serdecznie. Edyta:)
OdpowiedzUsuńKażda żona tym się chlubi,
OdpowiedzUsuńże gotuje co mąż lubi:)
Na pewno znasz to hasło z kuchennej makatki.
Stare, ale nadal aktualne:)
Pozdrawiamy Was cieplutko:)