26 lutego 2014

Surówka z kapusty pekińskiej



   Bardzo smaczna i zdrowa surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem białej rzodkwi
i innych składników.

   Składniki:

-kilka liści kapusty pekińskiej
-pół białej rzodkwi
-jedna marchewka
-jedno jabłko
-jedna cebula
-przyprawa warzywna
-majonez


   Z kapusty wycinamy zgrubienia a liście kroimy na drobno.


   Cebulę kroimy w kostkę.


   Na grubych oczkach tarkujemy jabłko, 


rzodkiew,


i marchewkę.


   Wszystko razem mieszamy z dodatkiem majonezu i przyprawiamy warzywkiem.


Gotowe.


Smacznego!







5 komentarzy:

  1. smacznie wygląda, lubię takie sałatki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kochani! Wielkie gratulacje! Pędzicie jak burza! Należy się Wam tytuł "bloger roku". Życzę dalszych wspaniałych pomysłów na smakowite jedzonko! Pozdrawiam! C

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dziękujemy!Wynik stworzyli wszyscy korzystający z naszych przepisów.Cieszy nas popularność bloga i wszystkie ciepłe słowa.
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo często do obiadu u moich rodziców :) mmm...

    OdpowiedzUsuń
  5. Trafiłaś w mój gust :) taką sałatkę lubię też dodawać do tortilli :)

    OdpowiedzUsuń