W zależności od tego, jaką ilość surówki potrzebujemy przygotowujemy odpowiednią ilość
kapusty białej, marchewkę, cebulę, przyprawę warzywko, sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
i olej.
Kapustę drobno szatkujemy, marchew i cebulę kroimy w kosteczkę.
Posypujemy do smaku solą, pieprzem i sosem sałatkowym, dodajemy łyżkę oleju, mieszamy.
Surówka gotowa:
Surówka najlepiej smakuje po ok. 2-3 godzinach od przygotowania ( wszystkie smaki
muszą się przegryźć),
Smacznego!
Surówka dobra, mało pracy.. polecam..
OdpowiedzUsuńzimą taka porcja witamin jest bardzo pożądana;)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona surówka, najlepsza z młodej kapusty!
OdpowiedzUsuńO tak!
UsuńTo tez nasza ulubiona surówka. Wlasnie z młodej kapusty:)