Goście zapowiedzieli się za godzinę? Nic nie szkodzi. Sięgamy do zawsze zaopatrzonej
spiżarni.
-puszka czerwonej fasoli
-puszka kukurydzy
-2 puszki tuńczyka w oleju(duże kawałki)
-5-7 średnich ogórków konserwowych
-słoik fasolki szparagowej
-9 suszonych pomidorów
-garść pokrojonej papryki grillowanej lub konserwowej
-3 papryczki chili
-3 marchewki, które musimy sobie ugotować i pokroić w kostkę
Przygotowujemy dużą miskę.
Wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka i odsączoną fasolkę szparagową.
Fasolkę czerwoną płuczemy, odsączamy i też dodajemy do miski.
Kroimy ogórki, paprykę, suszone pomidory i też do miski.
Papryczkę chili pozbawiamy pestek, kroimy drobniutko i j.w.
Dodajemy marchewkę.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i solidnie mieszamy.
Co jeszcze do tego można dodać?
Dobry nastrój i białe wino.
Efekt murowany.
Smacznego!
Taki galimatias to ja lubię:) Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego weekendu:)
OdpowiedzUsuń