Nasza przyprawa barbecue:
-papryka słodka
-gorczyca
-cebula mielona
-czosnek mielony
-pieprz ziołowy
-bazylia
-tymianek
-oregano
-goździki ( ok. 7 szt. )
-gałka muszkatołowa mielona
-pieprz czarny mielony
-imbir mielony
-kminek mielony
-kolendra
-ziele angielskie
-pieprz cytrynowy
-2 łyżki soli morskiej
-łyżka cukru
Przyprawy, które są już zmielone wsypujemy do miski a ziarniste mielimy bądź rozbijamy.
Łączymy wszystko, solidnie mieszamy i przesypujemy do szczelnego pojemnika.
Gotowe.
Jak to pachnie................!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przyprawa świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs i dań mięsnych,
nie tylko na grilla.
No, w końcu udało mi się przygotować przyprawę barbecue. Trochę czasu mi to zajęło bo nie mogłam znaleźć mielonej cebuli, ale w końcu dodałam granulowaną i myślę że też jest super. Za nic też nie mogłam roztłuc gorczycy, twarda jak diabli, ale znalazłam mamy stary młynek na korbkę do pieprzu no i wyszło super choć ręka bolała jak nie wiem co. Warte było jednak zachodu bo wyszła idealna i pachniało w całym mieszkaniu:) Pozdrawiam. Edyta:)
OdpowiedzUsuńEdytko,
OdpowiedzUsuńprzygotowanie przyprawy opisałaś dokładnie tak, jak to wygląda:)
Dla nas też największym problemem było rozłupanie gorczycy,
ale od czego są sposoby:)
Ręce odpoczną a przyprawy starczy na długo.
Ostatnio faktycznie trudno jest dostać suszoną cebulę, ale granulowana jest również bardzo dobra.
Pozdrawiamy cieplutko:)
I always used to study piece of writing in news papers but now as I am a
OdpowiedzUsuńuser of net thus from now I am using net for articles, thanks to web.