Przed nami długie, chłodne, jesienne i zimowe wieczory.
Warto przygotować zapas herbatki z suszu owocowego.
Składniki:
-10 dkg hibiskusa
-10 dkg rodzynek
-10 dkg suszonej żurawiny
-2-3 dkg suszonych malin
-garść suszonych jabłek
-kilka suszonych śliwek
Można dodać skórkę z cytryny oraz owoce czarnej porzeczki.
Rozdrabniamy hibiskus, maliny i jabłka, śliwki kroimy w drobną kostkę.
Wszystko mieszamy i wsypujemy do szczelnego pojemnika.
Wystarczy zalać wrzątkiem ok. 2 łyżeczki mieszanki owoców,
przykryć na chwilę spodkiem i herbatka gotowa.
Można dodać łyżeczkę miodu lub cukru.
Owoce z herbatki nadają się do jedzenia.
Na zdrowie!
Herbatka rewelacyjna! Właśnie zrobiłam i delektuję się aromatem i smakiem.Pozdrawiam i przesyłam buziaczki!C
OdpowiedzUsuń