Do naszej, popularnej na blogu surówki z białej rzodkwi dodaliśmy trochę selera
i okazało się, że ma zupełnie inny i lepszy smak.
Tak powstała nowa wersja.
Składniki:
-biała rzodkiew
-seler
-marchew
-por
-jabłko
-sól
-majonez
Ilość użytych warzyw zależy od tego, ile surówki potrzebujemy.
Na pół dużej rzodkwi dodajemy jedna marchew, jedno jabłko,
1/4 dużego selera i ok. 10 cm pora.
Na grubych oczkach tarki ścieramy w następującej kolejności:
rzodkiew
selera
jabłko
marchew
Pora kroimy na drobno i dodajemy do tartych warzyw.
Według upodobań smakowych dodajemy majonez, sól
mieszamy i gotowe.
Smacznego!
Bardzo fajna surówka, a do tego pięknie przystrojona. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym zjadła taką suróweczkę, pysznie :-)
OdpowiedzUsuńroboie z rzodkwi uwielbiam ale ona cholerka na 2-gi dzien za bbb. nieprzyjemny zapach,domownicy chca mnie wyrzucic razem z surowka hahaha, zrobie Twoja miesznake moze reszta skladnikow zabije ten zapach, Twoja wyglada BOSKO -jest moja ,pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJuż kilka lat temu odkryłyśmy białą rzodkiew :) Surówka musi być pyyyyyszna :D
OdpowiedzUsuńKasiu
OdpowiedzUsuńbiała rzodkiew praktycznie nie ma zapachu ale za to świetny smak.
Natomiast czarna rzodkiew lub rzepa faktycznie zapach ma nie do zniesienia:)
Mamy nadzieję, że ta surówka na stałe zagości w Twoim domu:)
Pozdrawiamy:)