Najprostszy sposób na przyrządzenie ryby.
Składniki:
-świeże pstrągi
-cebula
-sól, pieprz
-czosnek niedźwiedzi
-olej
-masło
Ryby pozbawiamy głów i płetw, myjemy i dokładnie osuszamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem, w środku posypujemy
czosnkiem niedźwiedzim.
Do środka wkładamy plasterki cebuli
i odstawiamy na ok. godzinę.
Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy trochę masła,
układamy ryby i smażymy do zrumienienia,
dwukrotnie obracając przez grzbiet.
Smacznego!
Pyszna rybka
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńPyszna rybka, bardzo lubię pstrąga :-)
OdpowiedzUsuńKilka dni nie miałam czasu na Internet, a tu takie pyszności :)
OdpowiedzUsuńPstrąga uwielbiam. Pysznie i zdrowo podana rybka :)
Rybka bardzo chętnie ale najbardziej lubimy pieczona :)
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi smaka na pstrąga :)
OdpowiedzUsuń