Najprostsza pasta do pieczywa.
Nam kojarzy się z dzieciństwem i domem rodzinnym.
Składniki:
-wędzona makrela
-cebula
-olej
-pieprz
Makrelę pozbawiamy skóry i ości. Dzielimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w drobniutką kostkę.
Cebulę dodajemy do makreli.
Dodajemy pieprz, skrapiamy olejem i dokładnie mieszamy.
Pasta najlepiej smakuje po kilku godzinach.
Smacznego!
Bardzo prosta, a jaka smaczna pasta do chleba :)
OdpowiedzUsuńPasta z makreli jest znakomita;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę taką zrobić :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pastę z makreli :-) jest po prostu najlepsza :-)
OdpowiedzUsuńPycha, samo zdrowie:) Też kojarzy mi się z dzieciństwem.
OdpowiedzUsuńŚwieży, domowy chleb, pasta z makreli i już niczego więcej nie trzeba:)
OdpowiedzUsuńWędzone rybki przypominają nam dzieciństwo :) Aż nabrałyśmy ochotę na taką!
OdpowiedzUsuń