Składniki:
-1 torebka ryżu "parboiled"
-słoik drobnego groszku konserwowego
-4 ugotowane jajka
-puszka tuńczyka w oleju (duże kawałki)
-7 średnich ogórków konserwowych
-1 średnia cebula
-2 łyżki majonezu
-sól,pieprz do smaku
-kilka kawałków papryki konserwowej
Groszek odsączamy.
Wylewamy olej z puszki tuńczyka.
Jajka kroimy ręcznie lub przyrządem.
Ogórki i paprykę również w drobną kostkę i odsączamy.
Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.
Mieszamy i gotowe.
Prawda, że proste?
A jak smakuje...!
Pyszota!!!
Smacznego!
Proste a jakie pyszne! Naprawdę warto spróbować.
OdpowiedzUsuńPolecam. Anka
Bardzo dobra sałatka i zarazem prosta w wykonaniu. Nie mogłam tylko znaleźć drobnego groszku i już miałam kupić zwykły, ale wstąpiłam jeszcze do jednego sklepu i na szczęście był:) Muszę tylko w niedługim czasie zrobić jeszcze jedną, bo goście mi zjedli prawie całą i niewiele mi zostało:)) Ponieważ był długi weekend to zrobiłam też klopsa i zaraz wstawię komentarz:)Pozdrawiam serdecznie. Edyta:)
OdpowiedzUsuńGoście zadowoleni a gospodyni jeszcze bardziej,bo sałatka smakowała:)
OdpowiedzUsuńPolecamy sałatkę warzywny galimatias.Inny,bardziej wyrazisty smak.
Czekamy na kolejne odkrycia
i oczywiście Twoje opinie.
Miłego dzionka.
Pozdrawiamy serdecznie:)