Nasza nowa wersja sałatki z tuńczykiem.
Tym razem z orkiszem z vermicelli i pomidorami.
Warto spróbować.
Składniki:
-10 dkg kaszy orkiszowej z vermicelli i pomidorami
-puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
-puszka drobnego groszku konserwowego
-kilka ogórków konserwowych
-kilka kawałków papryki konserwowej
-3-4 ugotowane jajka
-kawałek pora
-majonez
-sól, pieprz
-bulion warzywny
Pora kroimy na drobno.
Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.
Odsączamy na ręcznikach papierowych.
W bulionie warzywnym gotujemy kaszę.
Odsączamy i studzimy.
W kostkę kroimy jajka.
Odsączamy tuńczyka.
Łączymy wszystkie składniku i dodajemy ok. 3 łyżki majonezu.
Mieszamy.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe.
Smacznego!
Mniamm, mniamm :)
OdpowiedzUsuńTym razem podziwiam nie tylko smak potrawy, ale i precyzję wykonania :-) majstersztyk!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna sałatka :)
OdpowiedzUsuńZ chęcią zjadłybyśmy taką sałatkę ale tylko bez majonezu bo po prostu nas po nim mdli :P Reszta składników a szczególnie tuńczyk i ogóreczki fajnie razem smakują :D
OdpowiedzUsuńWidzę, że trendy lunch trafił nawet do sałatki. Ciekawe połączenie. Spróbujemy na pewno. Pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuń