19 czerwca 2018

Maminkowa sałatka z orkiszem i tuńczykiem



Nasza nowa wersja sałatki z tuńczykiem.
Tym razem z orkiszem z vermicelli i pomidorami.
Warto spróbować.

   Składniki:

-10 dkg kaszy orkiszowej z vermicelli i pomidorami
-puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
-puszka drobnego groszku konserwowego
-kilka ogórków konserwowych
-kilka kawałków papryki konserwowej
-3-4 ugotowane jajka
-kawałek pora
-majonez
-sól, pieprz
-bulion warzywny



Pora kroimy na drobno.


Ogórki i paprykę kroimy w kostkę.


Odsączamy na ręcznikach papierowych.


W bulionie warzywnym gotujemy kaszę.
Odsączamy i studzimy.


W kostkę kroimy jajka.
Odsączamy tuńczyka.


Łączymy wszystkie składniku i dodajemy ok. 3 łyżki majonezu.
Mieszamy.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotowe.



Smacznego!







5 komentarzy:

  1. Tym razem podziwiam nie tylko smak potrawy, ale i precyzję wykonania :-) majstersztyk!

    OdpowiedzUsuń
  2. Z chęcią zjadłybyśmy taką sałatkę ale tylko bez majonezu bo po prostu nas po nim mdli :P Reszta składników a szczególnie tuńczyk i ogóreczki fajnie razem smakują :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Widzę, że trendy lunch trafił nawet do sałatki. Ciekawe połączenie. Spróbujemy na pewno. Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń