Przepis przywieźliśmy z Anglii od naszej córki Mai.
Smakowało super, więc musieliśmy spróbować zrobić sami
i podzielić się z Wami.
Składniki:
- makaron "sznurki"
- 30 dkg wędzonego boczku
- 250 ml słodkiej śmietany
- 2 zółtka
- mała cebula
- 5 dkg żółtego sera ( np. cheddar )
-pieprz biały, pieprz czarny
- sól
- odrobina oleju
Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Boczek kroimy w kostkę lub paseczki.
Ser ścieramy na tarce.
Mieszamy śmietaną z żółtkami.
Cebulkę podsmażamy na odrobinie oleju.
Na drugiej patelni podsmażamy boczek.
W garnku z osoloną wodą gotujemy makaron.
Do podsmażonej cebulki wlewamy śmietanę z żółtkami
i zagotowujemy.
Dodajemy ser i mieszamy, aż się rozpuści.
Wlewamy do patelni ze skwarkami i przyprawiamy do smaku
pieprzem i solą.
Makaron odcedzamy.
Polewamy go sosem i gotowe.
Smacznego!
Nigdy nie jadłyśmy makaronu z boczkiem :P Dziś mamy w planach zrobić makaron z pesto szpinakowym więc jakiś wspólny punkt jest :P
OdpowiedzUsuńUch!!! Na bogato!
OdpowiedzUsuńAwesome post.
OdpowiedzUsuńIt’s awesome to pay a visit this site and reading the views of all mates concerning this paragraph,
OdpowiedzUsuńwhile I am also keen of getting know-how.
I visit each day a few blogs and blogs to read content, but this blog
OdpowiedzUsuńprovides feature based writing.
Ale bym zjadla :)
OdpowiedzUsuńPyszne i bardzo sycące danie :)
OdpowiedzUsuń