Proponujemy grillowaną sałatkę warzywną,
świetny dodatek do dań z grilla.
Składniki możemy wybrać dowolnie.
My użyliśmy:
-fasolkę szparagową i cukinię
-można dodać pokrojoną w słupki marchewkę
Fasolkę i marchewkę sparzamy.
Cukinię kroimy w grube plastry.
Przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym,
skrapiamy olejem i delikatnie podsmażamy na patelni.
Przekładamy na aluminiową tackę i ustawiamy na grillu.
Czas grillowania według uznania.
Smacznego!
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńA skad my to znamy? zdrowo i pysznie,i w dobrym towarzystwie...Ola
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować takiej fasolki z grilla :)
OdpowiedzUsuńFasolki jeszcze nie grillowałam, czas nadrobić zaległości :)
OdpowiedzUsuńFasolki na grillu jeszcze nie robiłam, na ogół daję pieczarki, cukinię, cebulę i paprykę. I takie warzywa w zupełności mogą dla mnie stanowić cały obiad!
OdpowiedzUsuńAniu - Twój pomysł podoba nam się.
OdpowiedzUsuńNastępnym razem będzie Twój zestaw warzyw a pieczarki i paprykę również uwielbiamy :)
Podobno papryka grillowana jest dobra, ale jeszcze nie próbowałyśmy :)
OdpowiedzUsuń