Marynowane buraczki są rewelacyjnym dodatkiem do mięs, zarówno wędlin,
jak i obiadów.
Wybieramy najmniejsze buraczki.
Gotujemy ok. 30 minut.
Obieramy ze skórki.
Na ok. 2 kg buraczków potrzebna nam będzie jedna pokrojona w plasterki cebula.
Przygotowujemy zalewę octową.
Jedna porcja to:
-3 szklanki wody
-0,5 szklanki octu
-1 łyżka soli
-5 łyżek cukru
-2 ząbki czosnku
-kilka listów laurowych
-pieprz
-ziele angielskie
Na 2 kg buraczków potrzebujemy 2 porcje zalewy.
Zagotowujemy wszystkie składniki, dodajemy pokrojoną cebulę a następnie buraczki.
Gotujemy ok. 15 minut.
Przekładamy buraczki i cebulę do słoików, zalewamy zalewą i zakręcamy.
Gotowe.
Smacznego!
Idealne do obiadku;)
OdpowiedzUsuńSałatka z kapusty już w słoikach a teraz kolej na buraczki marynowane. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNiesamowite tempo:)Pozdrawiamy gorąco)
OdpowiedzUsuńWitam. Latem zrobiłam buraczki, są rewelacyjne. W tym roku zrobię z większej ilości. Barszcz czerwony wychodzi pyszny i ma piękny kolor. Dziękuje za przepis i serdecznie pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękujemy za podzielenie się z nami opinią.
OdpowiedzUsuńCieszymy się,że buraczki na dłużej zagoszczą w Twojej kuchni:)
Mamy nadzieję,że wśród naszych przepisów znajdziesz więcej takich, które będziesz mogła wykorzystać.
Pozdrawiamy i życzymy wiele dobrego:)
Nigdy nie obieram buraczków ,gotuję ze skórką. Pod skórką są witaminy, po co je usuwać. Po ugotowaniu skórka sama schodzi lekko ściskając buraczek w dłoni.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Hi there! I just wish too give you a big thumbs up for your
OdpowiedzUsuńexcellent informqtion you've got here on this
post. Iam coming back to your web site for more soon.
Somebody necessarily lend a hand to makee seriously articles I might state.
OdpowiedzUsuńThat is the very first time I frequented
your web page and up to now? I amazed with the reseaech you
made to make this actual publish extraordinary. Excellent task!
Świetny przepis na marynowane buraczki! Prosty, a jak dobrze później smakują :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się Kochana. Przepyszne i zdrowe, zapobiegają raka. Uwielbiam jako dodatek do drugiego dania. Same też wyjadam :) Pychotka 😃😃😃
OdpowiedzUsuńKasia Dudziak, Kasinyswiat