Dziś obok mięsa grillujemy rybę a konkretnie pstrąga.
Składniki:
-świeże patroszone pstrągi
-biała i czerwona cebula
-sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
-masło
Ryby myjemy i dokładnie osuszamy.
Od środka i na zewnątrz przyprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w plastry.
Do środka dajemy czosnek niedźwiedzi i ok. 1 dkg masła.
Na folii aluminiowej układamy krążki cebuli, na nich rybę
i na wierzch również cebulę.
Ryby zawijamy w podwójną folię aluminiową
i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.
Układamy na tackach aluminiowych i grillujemy
na delikatnym żarze ok. 45 minut.
Od czasu do czasu ryby należy odwrócić.
Rozwijamy z folii i gotowe.
Smacznego!
Pstąg rewelacja, próbowałam ,palce lizac ,szybko się griluje, rodzinka zachwycona. ola.....
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie, jestem pewny, że smakuje wykwintnie :)
OdpowiedzUsuńAle uczta,.. niezapomniane chwile.. buziaczki,
OdpowiedzUsuńKochani
OdpowiedzUsuńTo dzięki Wam grillowanie było tak udane a potrawy smakowały wyjątkowo:)
Grill wielopoziomowy zapewnia możliwość pieczenia w różnych temperaturach a to jest ważne.
Bardzo dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie:)
Widać, że była prawdziwa uczta, same pyszności :) Pstrąga z grilla również nie jadłam, muszę koniecznie nadrobić zaległości :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńChętnie zjadłabym rybkę z grilla. Musiała smakować znakomicie :)
OdpowiedzUsuńRyba smakowała wybornie, warto spróbować:)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię grillowaną rybkę :-)
OdpowiedzUsuńGrillowana rybka jest bardzo smaczna. Wspaniały grill
OdpowiedzUsuńpyszny pstrąg! dla mnie najlepsze dania z grilla to właśnie ryby:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pstrąga ale z grilla jeszcze nie robiłam. PS. Fajny ten Twój grill!
OdpowiedzUsuńGrill niestety nie jest nasz ... a szkoda :)
OdpowiedzUsuńMieliśmy wyjątkową przyjemność skorzystania z niego u naszych serdecznych przyjaciół. Benek, który grilla zbudował twierdzi, że nie jest jeszcze dopracowany, ale może po Twoim komentarzu uwierzy, że grill jest OK.
My twierdzimy, że konstrukcja jest świetna, można na nim upiec wszystko, wszystko podgrzać i nie martwić się, że coś może się spalić.
Poza tym grill to jedno, ale niepowtarzalna atmosfera przy grillowaniu to coś, czego wszystkim życzymy :)
Ale pyszna ryba;)
OdpowiedzUsuńPstrąg i łosoś to nasze ulubione ryby :) Grill w takim wydaniu i nas zadowala :D
OdpowiedzUsuńAle pyszności :) I to z grilla, czyli oprócz pysznego jedzenia, jeszcze letnie klimaty błogiego leniuchowania na trawce. Kocham tak spędzane ciepłe, wolne dni :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pstrąga, ale nie robiłam go nigdy z grilla, tylko w piekarniku. Muszę spróbować, bo to bardzo ciekawy pomysł i odmiana. Często grillujemy, ale do tej pory grillowałam tylko różne mięsa i warzywa :)